Koljonvirta 2014

WANHAT WINGIT KEVÄKOKOONTUMINEN KOLJONVIRTA 30.5. – 1.6.

Menin heikkona hetkenä lupaamaan kirjoittaa jotakin kokoontumisesta. Tässäpä muutamia hajanaisia muistikuvia viikonlopun ajalta.

Liekö ollut matkajännitystä sillä heräsin perjantaiaamuna jo kuuden aikoihin. Keittelin kahvit ja söin tukevan aamupalan että jaksaisin ajella Iisalmeen. Nostelin laukut telineisiin ja noin klo 08.00 lähdin matkaan. Heti alusta alkaen tie oli märkä mutta ei satanut. Matka alkoi säiden suhteen samoin kuin keväällä 2012. Ajettelin että kunhan ei sada, niin mikäs on miehen ajellessa. Tätä iloa kesti Varkauteen asti. Loppumatka olikin matkaamista tuulessa ja tuiverruksessa. Pysähdyin Kuopiossa muutamaksi tunniksi tapaamaan entisiä työtovereita. Kuopiosta matka jatkui kohti Iisalmea sateessa ajellen. Kun lähestyin Koljonvirtaa, mietin milloinkahan seuraavat wingistit saapuvat koska mielestäni olin hyvissä ajoin perillä (noin klo 16.00). Kun saavuin leirintäalueen parkkipaikalle, huomasin siellä sinisen wingin. Leirintäalueen vastaanotossa tuli Veijalaisen Juha vastaan. Juha oli jo juonut kahvit, ihmetellyt että onkohan hän oikessa paikassa kun ketään muita wingistejä ei ollut paikalla ja ”miettinyt” kotiinlähtöä. Minut nähtyään Juha ”päätti” jäädä. Muutaman tunnin sisällä saapui muu seurakunta paikalle. Riston kanssa kävimme sopimassa Kääriäisen Jampan kanssa viikonlopun ohjelman. Saunomisesta sovimme että perjantaina lämpiää puusauna ja lauantaina sähkösauna. Puheenjohtajan arvovallalla Risto ilmoitti että minä lämmitän puusaunan ja hän laittaa sähkösaunan päälle lauantaina. Eipä siinä muu auttanut kuin tulitikkuja lainaamaan. Tähän ikään mennessä olen jonkun kerran syttytänyt uuniin tulet onnistuneesti. Kiukaan kanssa alkoi todellakin puskemaan tuskanhikeä pintaan, sillä uuni pani hanttiin ihan tosissaan. Mökeiltä tuli jo muutama epäilevä puhelu saunaan pääsemisestä illan aikana. Lopultakin sain tulet kiukaan uuniin ja vältettyä vuosia kestävän vinoilun saunan lämmittämisestä. Muuripadan uuni lähti tulille kerralla. Perjantai-ilta ja vähän yötäkin meni saunoessa ja maailmaa parantaessa iloisessa porukassa.

Lauantaiaamu alkoi mökissä nro 4 (Hannu ja Heikki) herätyksellä klo 06.30. Yläpunkan reunalla istuessani en muistanut tilanneeni herätystä tähän mökkiin. Huomasin hyvin nopeasti että uudelleen nukahtaminen ei ollut vaihtoehto. Eihän siinä auttanut muu kuin ”tiputtautua” alas yläpunkasta. Samalla esitin ”paheksuntani” Hannulle alapunkan valtaamisesta ja makuupussini lattialle ”heittämisestä”. Olin varannut ja ”merkannut” makuupussillani alanpunkan perjantaina saapuessani ensimmäisenä mökkiin. Se parhaiten nauraa joka viimeiseksi nauraa totesi Hannu. Kävimme heti aamutuimaan Hannun kanssa tutkimassa mökkien luona olevat wingit (13 kpl), komeita olivat. Istahdimme mökin kuistille nauttimaan aurinkoisesta aamusta ja Olvin tuplahumalasta sekä odottamaan muiden heräämistä. Siinä saikin ”nautiskella” kaksi tuntia ennen kuin mökkikylä heräsi uuteen aamuun. Aamupalan jälkeen aloimme valmistautua päivän kohokohtaan, Wanhat Wingit kolmiotteluun. Kolmiottelussa olivat lajeina tikanheitto, mölkky ja renkaanheitto. Kilpailussa nähtiin hienoja yksilösuorituksia eri lajeissa. Kilpailijat kannustivat toisiaan, antoivat ”posittiivista” palautetta epäonnistumisen hetkellä ja antoivat hyviä psykologisia ohjeita suoritukseen valmistautuvalle henkilölle. Kilpailun direktoraatti (Risto M ja Heikki) pyytää tässä julkisesti anteeksi Hannulta. Unohdimme antaa hänelle palkinnon. Onnittelut kaikille osanottajille. Ohessa kilpailun tulokset:

palkinto-taulukko2

 

Iltapäivällä nautimme sepän pajassa todella maukkaan lounaan. Seuraavana ohjelmassa piti olla saunominen sähkösaunassa. Sauna ei ollut päällä kun aloimme suunnitella saunalle siirtymistä. No eipä tuo haitannut, koska puusauna oli lämmitetty. Siellä sai todella hyvät löylyt. Liekö Risto delegoinut lämmityksen henkilökunnalle? Illalla oli leirintäalueen avajaiset. Alkuillasta esiintyi isäntä Jamppa Kääriäinen itse, esittäen Jaakko Tepon tuotantoa. Hieman ennen puoltayötä aloitti Veeti Kallio.
Sunnuntaiaamuna Hannu armahti minua. Herätys oli vasta klo 06.40, hienoa. Aamupalalla käynnin jälkeen aloimme pakata pyöriämme kotimatkaa varten. Perinteinen yhteiskuva otettiin paikalla olleista pyöristä. Viikonlopun kuvat tulevat näkyville ”Wanhat Wingit” nettisivuille kuvagalleriat osioon.
Minun kotimatkani kesti koko päivän. Ensin kävin ystävien luona Iisalmessa. Ystäväni opasti minut moottoripöyrällään ”oikoreitille”. Löysin itseni Maaningalta, aika paljon sivussa reitiltäni. Maaningalta ajoin isoja teitä pitkin Mäntyharjulle. Kävimme Juhan kanssa kysymässä tarjousta Mäntymotellista syyskokoontumiseen. Illalla seitsemän aikaan olin kotipihassa. Paluumatkalla sää oli aurinkoinen ja lämmin. Mikäpä oli wingillä ajellessa.
Kevätkokoontuminen oli onnistunut tapahtuma, kiitoksia järjestäjille. Lauantaina oli parhaimmillaan 21 wingiä alueella. Saimme viikonlopun aikana seitsemän uutta jäsentä.
Kiitoksia kaikille osallistujille. Te teitte tapahtumasta onnistuneen.
Seuraava tapaaminen on Mananmansalossa, Kultahiekoilla, 18 – 20.7.

Tervetuloa kaikki joukolla mukaan

Heikki

 

 


Comments are closed.